Новини

УЧЕНИЧКА ОТ ДТГ ПЕЧЕЛИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

Изключителен успех постигна Кристина Кушлова - ученичка от ХІa клас на ДТГ"Димитър Хадживасилев" в международния конкурс за решаване на бизнес казус, организиран от Fontys International Business School (FIBS) - Холандия и насочен към ученици ХІ и ХІІ клас от България и Латвия. Те трябваше да разработят на английски език, под формата на доклад, в рамките на 2000-2500 думи, един от следните три казуса: Bodegas Caballe, Muslim Colas, MC Donald’s in France. Кристина Кушлова работи по втория от тях.
Всички доклади бяха изпратени за оценка в централата на университета в холандския град Венло. Докладът на Кристина Кушлова получи изключително висока оценка и е единственият от България, номиниран за награждаване. Официалното връчване на призовете се състоя на 26.І.2014г. в софийския хотел "Радисън". Ученичката от ДТГ получи и трите вида награди, определени от организаторите, а именно: iPod Suffle /четвърто поколение/, безплатно участие в седмицата на въведението и безплатно настаняване за един месец като студент на Fontys. Кристина получи своите награди лично от председателя на журито - господин Александър Бетов. След награждаването той заяви, че е много приятно впечатлен от доклада на Кристина, защото бизнес казусът, който е разработила, се дава на студентите от ІІІ курс, и че нивото на подготовката й е изключително високо. Г-н Бетов заяви също, че е изненадан от високото ниво на владеене на английски език, за което явно значителен принос имат учителите по английски език от ДТГ.
Отличното представяне на Кристина Кушлова е поредното доказателство за стабилната професионална подготовка на възпитаниците на ДТГ"Димитър Хадживасилев", което им дава необходимата увереност и сигурност в живота.


Добави Коментар
Моля влезте в системата за да можете да добавяте коментари! 


Случайна фото галерия